Card image

Harmonització de les Observacions de la Fenologia de la Vegetació per Teledetecció i Ciència Ciutadana

Què és el PhenoTandem ?


El PhenoTandem harmonitza els nous productes de fenologia derivats del satèl·lit òptic d’alta resolució (Sentinel-2) amb les tradicionals observacions fenològiques in situ fetes per voluntaris. Com que el què s'observa in situ actualment no sempre es pot percebre des de l’espai, la innovació consisteix en co-dissenyar amb científics ciutadans un nou protocol que permeti que les observacions in situ interoperin amb productes de teledetecció. Això potenciarà la distribució espacial dels productes de fenologia derivats de teledetecció sensibles als efectes del canvi climàtic a la natura alhora que augmentarà la qualitat de les dades mitjançant validacions in situ. Aquest projecte forma part de RitmeNatura.cat (RitmeNatura.cat), Observatori de ciència ciutadana.

Aquest vídeo mostra un breu reportatge sobre el projecte PhenoTandem emès al programa Telenotícies Comarques de TV3 el 02/12/2020.

El reportatge descriu l'objectiu del projecte de complementar l'observació fenològica feta per satèl·lit i la importància dels voluntaris, així com la manera de col·laborar-hi. També inclou comentaris de Joan Pino, director del CREAF, i d'un dels voluntaris de PhenoTandem.

En col·laboració amb:


Aquest projecte està finançat per la ESA.